HTML

2010.08.02. 01:05 Nóóra

aug1

azt hiszem, kijelenthetem, hogy sikerült teljesen kihasználni a maradék hétvégét a holnapi első 'munkanapom' előtt. ahhoz képest, hogy tegnap csak sétálni indultam egyet délután a városba, ma reggel fél9re értem haza.

 

a tegnap délutánt Lilitával, a litván lánnyal töltöttem nagyrészt, sétálgattunk a városban, feltöltöttük a német telefonunkat, felmértük a német ruhakínálatot, és én még garnélás szendvicset is ettem. :) estére nagy nehezen elkeveredtünk vendégségbe egy magyar lányhoz, aki együtt dolgozik egy neurolaborban Alex-szel, az amerikai fiúval. vicces volt, a klasszikus pizza-gintonic-bacardicola menühöz még Alex-féle banánkenyér is társult desszertként, ráadásul Ilonával egész este jobbnál jobb régi magyar slágereket (edda, republic, ámokfutók, baby sisters, emberek, etc.) hallgatunk, külföldi barátaink nem kis örömére. :) egészen megható volt, főleg hogy Ilona 7 éve kint él, és állítása szerint a szülein kívül mással azóta nem nagyon beszélt magyarul.

mivel itt is az a szokás, hogy éjfél előtt partihelyre nem megyünk, így nekünk is csak 12-kor sikerült felkerekednünk. természetesen megint a Reeperbahnba mentünk, egy Thomas Read nevű Irish Pub-ba, ahol a bejáratnál érthetetlen okokból be kellett mutatni a személyinket. az enyémet ráadásul elég gyanakodva nézegette egy határozottan sztereotip német tiszt, de mikor felhívtam a figyelmét arra, hogy magyarul van, mert Magyarországról vagyok, elvigyorodott, mondván hogy az nem baj, akkor ne aggódjak... maga a bár jó volt, belépő ellenében klasszikus kisüveges säure apfel-schnapss. a felső szinten élő zene ment, alul viszont techno..... vagy house, vagy valami olyasmi.... és mint kiderült, ez volt az úticélunk. ez egy-két óráig vicces volt, ezután még egy ideig a körülöttünk 'táncoló' furcsa németek is viccesek voltak, de a harmadik óra után már a dj kezdett el táncolni,és az idegeinken, hogy ilyen frappánsan fogalmazzak. csak hogy néhány visszatérő mondatát idézzem: 'ladies, get on the dancefloor! everybody common! jump!jump!jump! next comes a special remix just for you! the dj is on fire!!' pontosan ugyanezek a szavak azért tizedszerre már kevésbé lelkesítőek, főleg ha a zene sem az, legyen bár mindegyik egy 'new special remix just for us'....

ennek ellenére kitartottunk hajnali 5-ig, azzal a határozott céllal, hogy kimegyünk a vasárnap reggeli fischmarkt-ra. ez végül csak kettőnknek sikerült az ötből. :) de mindenképpen megérte, Alex vett nekem még egy Krabbenbrötchent (rákos zsömle). sőt, ezután még kávéztunk is a kikötő egy csendesebb részén üldögélve, és néztük az Elbát, miközben az USA és Európa közötti különbségeket tárgyaltuk.:) csak hogy a fő dolgokat említsem, eleve nem szoktak késsel-villával enni, vagy csak ritkán, és olyankor is bal kézben fogják a kést, jobb kézben a villát, és teljesen őrültségnek tartja, hogy mi fordítva tesszük mindezt. :)) hasonló súlyú kontraszt volt a kávézókban üldögélés, mint európai szokás, kontra aktív kikapcsolódás (sport?...), mint amerikai szokás...:) még egy példa, hogy míg mi általában gyrost eszünk buliból hazafelémenet hajnalban, addig ők mcdonalds-ot, amit egyébként nálunk tradicionálisan csak részegen szabad enni. :) mondanom sem kell, hogy az ilyen fontos különbségekből még elég sok van, így eshetett, hogy fél 9-re értem csak haza reggel. :)

ma pedig délután ébredtem, és nagyrészt főztünk (najó, főztek nekem), illetve hűtőt takarítottunk Klemens-szel. konkrétan kicseréltük a régit egy újra, egy élmény volt. :) ezen kívül pedig amiért megérte ma felkelni: felvitt a tetőre. először azt hittem, hogy csak egy teljesen átlagos tetőremenésről van szó, de ilyenben még soha nem volt részem, pedig sok tetőre felmentem már - konkrétan a padláson állva elővett egy létrát, majd elmozdított egy tetőelemet, és kimásztunk a 4 emeletes ház konkrét lapos tetejére. nehéz leírni az érzést:) de ez egy különleges tető. nem túl kicsi, nem túl nagy, nem túl magas, de nem is alacsony...és híven a lakás stílusához, számomra a tökéletes minimal art megtestesítője, bár ilyen kontextusban ez a kifejezés valószínűleg nem létezik. de mégis, a fejem felett ott van a tökéletes tető sörrel vagy borral való üldögéléshez. ez azért nagy dolog. :)

holnap pedig, azaz ma 6kor kelek, és fél8ra bent kell lennem a kórházban. izgi.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://schleswigholstein.blog.hu/api/trackback/id/tr972192383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása